Cofinimmo dient geen klacht in

De vastgoedbevak Cofinimmo legt zich er bij neer dat concurrent Befimmo de vastgoedvennootschap Fedimmo in de wacht sleept. Dat meldt Serge Fautre, de gedelegeerd bestuurder van Cofinimmo, in een gesprek met Tijd-Nieuwslijn.

(tijd) Cofinimmo, 's lands grootste bevak, bracht een iets lager bod uit. 'Ons bod lag enkele miljoenen euro onder dat van Befimmo', vertelt Fautre. 'Ook al ben ik wat gefrustreerd doordat wij de bieding niet wonnen, ik wens Befimmo proficiat. Let op, ik ben gefrustreerd, niet ontgoocheld. We hebben ons maximale bod op tafel gelegd.'

Het was Cofinimmo die eerder dit jaar door de federale regering werd uitverkoren om samen met de Staat een Staatsbevak op te richten. In die bevak zouden 67 gebouwen worden ondergebracht. Befimmo en AXA dienden echter klacht in bij de Raad van State, die de operatie schorste. De overheid had het vastgoedgeld hard nodig om de begroting van dit jaar in evenwicht te houden. Daarom werd door de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij (FPIM) Fedimmo opgericht.

Cofinimmo is niet van plan deze keer klacht in te dienen bij de Raad van State. 'Wij denken niet in die richting. Iedereen heeft zijn manier om zaken te doen', verwijst Fautre fijntjes naar de klacht van Befimmo en AXA.' Volgens de Cofinimmo-topman deed de Staat een uitstekende zaak. 'De operatie leverde hen enkele tientallen miljoenen meer op dan verhoopt.' De regering rekende op ongeveer 500 miljoen euro.

Cofinimmo dient nu noodgedwongen andere opties te zoeken om zijn vastgoedportefeuille te optimaliseren. 'De huidige vastgoedmarkt is erg agressief', merkt Fautre op. 'In een dergelijke context is het niet uitgesloten dat we van de situatie profiteren en enkele van onze gebouwen proberen te verkopen.'

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud