Advertentie

Commerzbank verkoopt Britse vermogensbeheerder Jupiter

De Duitse bankgroep Commerzbank, de tweede grootste bank van Duiitsland, verkoopt zijn Britse vermogensbeheerdochter Jupiter Asset Management voor 740 miljoen pond (1,1 miljard euro) aan het management van Jupiter en de Amerikaanse investeerder TA Associates.

(belga) De verkoop levert Commerzbank naar verwachting een boekwinst op van 300 miljoen euro. Dat maakte Commerzbank dinsdag bekend.

De verkoop van Jupiter aan TA Associates en het hogere management, onder wie bestuursvoorzitter Edward Bonham Carter, wordt waarschijnlijk in juli afgerond. De transactie moet nog wel worden goedgekeurd door de kartelautoriteiten. Jupiter heeft circa 19,2 miljard pond (28,3 miljard euro) aan beheerd vermogen en telt ongeveer 450 werknemers.

Commerzbank verkoopt de Britse dochter omdat het zich wil concentreren op de vermogensbeheeractiviteiten in Duitsland. Het concern kocht in 1995 een belang van 75 procent in Jupiter. De rest van de aandelen werd later gekocht. Commerzbank zag in 2002 nog af van een verkoop van Jupiter omdat het niet de juiste prijs kon krijgen. Later werd ook nog een beursgang voor Jupiter overwogen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud