Advertentie
Advertentie

Crédit Agricole en SocGen fuseren vermogensbeheer

Foto PhotoNews ©Photo News

De Franse banken Crédit Agricole en Société Générale hebben maandag plannen aangekondigd om hun activiteiten op het gebied van vermogensbeheer samen te voegen. Door de samenvoeging ontstaat de op drie na grootste vermogensbeheerder van Europa met een gecombineerd vermogen onder beheer van zo'n 638 miljard euro en een omzet van rond de 1,8 miljard euro.

(Dow Jones) - De banken willen door de samenvoeging schaalvoordelen creëren en kostenbesparingen realiseren om beter bestand te zijn tegen de uitdagende omstandigheden in de sector voor financiële dienstverlening. De transactie zal naar verwachting binnen drie jaar leiden tot kostenvoordelen van circa 120 miljoen euro per jaar.

Crédit Agricole zal een belang houden van 70 procent in de gecombineerde activiteiten en Société Générale een belang van 30 procent.

Crédit Agricole brengt de volledige vermogensbeheeractiviteiten in, terwijl Société Générale de Europese en Aziatische vermogensbeheeractiviteiten zal inbrengen en 20 procent van TCW, de Amerikaanse activiteiten van Société Générale.

De gecombineerde divisie, die mogelijk in de komende vijf jaar een eigen beursnotering zal krijgen, zal worden geleid door Yves Perrier van Crédit Agricole Asset Management. Daarnaast zal de voorzitter worden benoemd door Crédit Agricole en de vice-voorzitter door Société Générale.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud