Credit Suisse boekt verrassend sterke kwartaalwinst

©REUTERS

Credit Suisse, na UBS de grootste bankgroep van Zwitsersland, heeft in de eerste drie maanden van het jaar een nettowinst geboekt van 2 miljard Zwitserse frank. Dat is een pak beter dan verwacht: analisten hadden immmers op een winst van 1 miljard Zwitserse frank gemikt.

(tijd) - De betere cijfers zijn onder meer te danken aan de betere prestatie van de zakenbankactiviteiten en de private bankingtak.

 Terwijl de zakenbanktak kon profiteren van de recente heropleving van de beurzen, kende Credit Suisses private bankingdivisie een sterke instroom van nieuwe kapitaal, zowel in Zwitserland als daarbuiten.

Vorige week moest land- en sectorgenoot nog opbiechten dat in het afgelopen kwartaal al 23 miljard Zwitserse frank van de rekeningen was gehaald in de private bank- en vermogensbeheerafdelingen.

'We zijn tevreden met de prestatie van Credit Suisse in het eerste kwartaal', reageert gedelegeerd bestuurder Brady Dougan in een persbericht.

'We geloven dat deze resultaten (...) aantonen dat onze gedifferentieerde strategie en ons robuust, geïntegreerd en efficiënt businessmodel een krachtige winstgenerator vormen. De resultaten tonen ook het nut aan van de maatregelen die we vorig jaar hebben genomen bij de bank.'

Sinds vorig jaar heeft Credit Suisse zo'n 5.300 banen geschrapt en heeft het bepaalde verlieslatende activiteiten binnen de zakenbankpoot stopgezet.

Pieter Suy

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud