Credit Suisse boekt winstgroei van 5% in eerste kwartaal

Credit Suisse heeft in het eerste kwartaal van 2007 een nettowinst geboekt van CHF 2,73 miljard (ca. EUR 1,65 mrd), een stijging van 5% ten opzichte van CHF 2,6 miljard in dezelfde periode een jaar eerder. Dat heeft de Zwitserse bank woensdag bekendgemaakt. Per aandeel steeg de winst van CHF 2,21 tot CHF 2,42.

(betten) Analisten geraadpleegd door Bloomberg gingen gemiddeld uit van een winst van CHF 2,64 miljard. De winststijging is onder meer het gevolg van de gestegen opbrengsten van de divisie investment banking.

De winst voor belasting van Credit Suisse's investeringsbank steeg van CHF 1,56 miljard tot CHF 1,99 miljard. Dat is zo'n CHF 100 miljoen meer dan analisten hadden voorzien.

Bij het onderdeel Private Bank, dat bestaat uit Wealth Management en Corporate & Retail Banking, steeg de winst met 10% tot CHF 1,44 miljard. Bij wealth management nam de winst toe met 2,6% tot CHF 988 miljoen en bij Corporate & Retail Banking met 31% tot CHF 451 miljoen. Bij asset management steeg de winst met 10% tot CHF 257 miljoen.

De bank zegt optimistisch te zijn over de groeivooruitzichten op de lange termijn in het licht van de gezonde macro-economische omstandigheden. In de komende maanden zijn marktcorrecties volgens Credit Suisse echter niet uigesloten en verwacht de bank een toename van de volatiliteit in de markt.

Bestuursvoorzitter Oswald J. Gruebel zal na meer dan 36 jaar bij de bank op 4 mei met pensioen gaan. Hij wordt opgevolgd door Brady Dougan.

foto belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud