Advertentie

Credit Suisse en Deutsche Bank optimistisch

Foto Reuters ©REUTERS

Credit Suisse heeft in 2009 een sterke start gemaakt. Dat schrijft de Zwitsere bank in het dinsdag gepubliceerde jaarverslag voor 2008. Deutsche Bank verwacht in 2009 terug te keren naar winstgevendheid en geen extra kapitaal nodig te hebben van externe bronnen.

(dow jones/tijd) -  Credit Suisse stelt door het verminderen van de risico's in de investment banking-activiteiten minder vatbaar te zijn voor negatieve marktbewegingen. In Zwitserland stelt de bank significante mogelijkheden te zien in de uitbreiding van het marktaandeel in vermogensbeheer en de zakelijke- en consumentenbankactiviteiten. In investment banking wil de Zwitserse bank de risico's verder blijven terugdringen.

De bank stelt ook tijdens de aandeelhoudersvergadering op 24 april toestemming te vragen aan de aandeelhouders om meer aandelen uit te geven om de financiele flexibiliteit van de bank te vergroten en voor de financiering van eventuele overnames.

 

Deutsche Bank, de grootste bank van Duitsland, zegt dan weer in het dinsdag gepubliceerde jaarverslag een goede start te hebben gemaakt in 2009, maar dat de zeer moeilijke marktomstandigheden waarschijnlijk zullen aanhouden in het lopende boekjaar. Als gevolg daarvan verwacht de bank mogelijk aanvullende kostenmaatregelen te moeten nemen en verder te snijden in het personeelsbestand.

In 2010 stelt de bank enige vorm van herstel te voorzien in de financiële sector.

Deutsche Bank en Credit Suisse sluiten zich aan bij een reeks grote namen in de bankensector die al gewag maakten van een sterk begin van 2009. Eerder deden Citigroup in de VS en Barclays in Europa al gelijkaardige uitspraken. Die positieve signalen zetten de voorbije dagen een rally onder de bankaandelen in gang.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud