Cumerio bevestigt verwachting voor 2007

De koperproducent Cumerio gaat voor het hele boekjaar nog altijd uit van een recurrente bedrijfswinst (rebit) van 75 tot 80 miljoen euro. Dat blijkt uit een trading update van het bedrijf.

Luc Delagaye, gedelegeerd bestuurder van Cumerio (foto reuters)

(tijd) - Cumerio stelt dat de koperprijzen in het derde kwartaal hoge toppen bleven scheren, met een record van 8.210 dollar per ton. De laagste prijs bedroeg 6.960 dollar. De koperprijzen bleven hoe dan ook boven de gemiddelde niveau's van vorig jaar.

De koperproducent sloot het derde kwartaal af met een productie van 115.000 ton anodes, waarvan 75.000 ton in Pirdop. Voor het hele boekjaar mikt Cumerio op een productie van 230.000 ton, iets minder dan vorig jaar.

De bouw van een nieuwe koperfabriek, die in augustus vorig jaar startte, verloopt volgens plan maar zal iets meer kosten dan verwacht ten gevolge van de hogere materiaalkosten. De fabriek zal in het tweede kwartaal van volgend jaar in gebruik worden genomen.

Bij de producten was 'wire rod' over de eerste negen maanden goed voor 195.800 ton of 10 procent meer dan in dezelfde periode in 2006.

De daling van de voorvormen zette zich door in het derde kwartaal ten gevolge van de vervanging van koper door andere andere materialen in bepaalde producten. De hoge koperprijzen liggen daar aan de oorsprong. De voorvormen zijn goed voor 53.000 ton.

Het overnamedossier met Norddeutsche Affinerie wacht op de goedkeuring van de Europese Commissie. De Commissie deelt zijn besluit ten laatste mee op 5 februari.

Sebastien Rousseau sebastien.rousseau@tijd.be

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud