Debetrente bij acht banken te hoog

Acht banken afficheerden dit voorjaar een hoger dan toegelaten rente voor een zichtrekening die in het rood staat. Tot dat besluit kwam de consumentenorganisatie Test-Aankoop na een steekproef. De acht banken die Test-Aankoop met de vinger wijst, zijn AXA Bank, Banca Monte Paschi Belgio, Bank van Brabant, Centea, Interfederaal Professioneel Krediet, Delta Lloyd Bank, Deutsche Bank (voor zijn internetrekening) en Dexia Bank.

(tijd) De maximaal toegelaten debetrente bedroeg dit voorjaar 13 procent. Zeven van de acht banken afficheerden een tarief van 14 procent. Bij Deutsche Bank was dat 13,5 procent. Na een tussenkomst van Test-Aankoop is de situatie bij zes van de banken rechtgetrokken. Test-Aankoop kreeg nog geen antwoord van Delta Lloyd Bank, maar die bank zegt in een reactie zich volledig aan de regels te houden. Dexia Bank beslist deze week nog de benadeelde rekeninghouders de debetrente terug te betalen.

Test-Aankoop pleit er ook voor dat wie van bank verandert, zijn rekeningnummer behoudt. Maar volgens de banksector is dat in de eengemaakte Europese betaalruimte onhaalbaar. JL

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud