Delta Lloyd in de min op eerste beursdag

De Nederlandse verzekeraar Delta Lloyd zakt dinsdagochtend op de eerste beursdag meer dan 3 procent tot 15,45 euro. Bij de opening kreeg Delta Lloyd een prijs van 16 euro. Het Britse moederbedrijf Aviva haalde 1,02 miljard euro op met de beursgang van Delta Lloyd. Het is de grootste beursgang van een Europees bedrijf sinds het uitbreken van de kredietcrisis. Marktpartijen wereldwijd houden de koers van Delta Lloyd nauwlettend in de gaten.

(belga/dow jones) - Het aandeel Delta Lloyd werd bij de beursgang geprijsd op 16 euro, aan de onderkant van de gegeven vork van 15,50 tot 19 euro. De beursgang werd 'ruim overschreven'. 'Voor de aandelen was er, ondanks de onrust op de aandelenmarkten, meer vraag dan aanbod', aldus Delta Lloyd. Ongeveer 10 procent van de aandelen werd toegewezen aan Nederlandse particuliere beleggers. De rest van de aandelen kwam in handen van institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen.

Aviva haalt ruim een miljard euro op met de verkoop van de 63,5 miljoen aandelen, ofwel 38,3 procent van het Nederlandse dochterbedrijf. Delta Lloyds moederbedrijf houdt ook na de beursgang een meerderheidsbelang.

Delta Lloyd kondigde twee weken geleden aan dat de beursgang op 3 november een feit zou zijn.

Door uitoefening van de overtoewijzingsoptie zal de 'free float' of het aan de beurs verhandelbare percentage van de aandelen kunnen oplopen tot 42,2 procent.

Het prospectus voor de beursgang werd eerder deze maand gepubliceerd. Aviva verkoopt een groot deel van zijn belang in Delta Lloyd, om kapitaal vrij te maken voor mogelijke overnames of andere groeikansen.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud