Delta Lloyd koopt Swiss Life Belgium

©EPA

Het verzekeringsconcern Delta Lloyd Groep heeft met de Nederlandse bankverzekeraar SNS Reaal een overeenkomst getekend om de Belgische activiteiten van Swiss Life (Swiss Life Belgium) over te nemen voor 135 miljoen euro in cash.

(tijd) - Dankzij deze overname verdubbelt Delta Lloyd (voor 92% eigendom van het Britse Aviva) zijn marktaandeel op de Belgische levensverzekeringsmarkt tot 3,7% en vestigt zich in de Belgische top 5 van de collectieve Levenmarkt. Swiss Life Belgium is op het vlak van pensioenproducten een belangrijke Belgische speler en de nieuwe combinatie versterkt de positie van Delta Lloyd Life als pensioenspecialist dan ook aanzienlijk.

Delta Lloyd zal beide bedrijven combineren tot een groep met 600 medewerkers, een verwacht premie-inkomen van circa 800 miljoen euro en een totaal belegd vermogen van circa 5,5 miljard euro.

Eind 2007 kondigde de Nederlandse bank-verzekeraar SNS Reaal aan een overeenkomst te hebben bereikt over de overname van de Belgische en Nederlandse dochters van de Zwitserse verzekeringsgroep Swiss Life. Omdat SNS focust op Nederland, werd beslist de Belgische activiteiten door te verkopen.

Dieter Snoeck dieter.snoeck@tijd.be

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud