Deminor eist minimum 4 euro per Fortis-aandeel

©Photo News

Juridisch adviesbureau Deminor vraagt minimum 4 euro schadevergoeding per Fortis-aandeel. Het bureau diende woensdag in naam van 2.600 partijen een schadeclaim in tegen de Fortis-holding.

(tijd) - Deminor kondigde in december al aan de Fortis-holding te zullen dagvaarden voor de rechtbank van koophandel in Brussel. Want volgens Deminor werden de aandeelhouders misleid door de toenmalige Fortis-top.

Deminor analyseerde voor zijn zaak de communicatie van Fortis vanaf het lanceren van het bod op ABN AMRO tot de reddingsoperatie voor de groep, in september 2008. Onder meer bij de mega-kapitaalverhoging in september 2007 stond er volgens Deminor 'valse of misleidende informatie' in het prospectus.

Het bureau lanceerde woensdag de procedure in naam van 2.600 eisende partijen. Volgens Deminor-partner Charles Demoulin gaat het om 'een eerste golf' en gaan er zich de komende weken nog meer personen aansluiten.

In december plakte Deminor nog geen bedrag op een eventuele schadevergoeding. Nu spreekt het bureau van 'ten minste 4 euro per aandeel'. En dat bedrag kan hoger uitkomen in functie van onder andere de datum van aankoop of intekening.

Vraag is wanneer er een uitspraak zal komen in de zaak. Als het lopende strafonderzoek naar Fortis uitmondt in een proces, moet de burgerlijke procedure mogelijk wachten. Maar volgens Demoulin is het nog niet zeker dat het zover komt.     JL

 

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud