'Deutsche Bank en BNP Paribas azen op delen ABN AMRO'

©BLOOMBERG NEWS

Deutsche Bank en BNP Paribas zijn geïnteresseerd in delen van ABN AMRO Nederland. Dat schrijft Het Financieele Dagblad dinsdag. De Duitse en de Franse bank mikken op onderdelen die Fortis verplicht moet afstoten van de Europese Commissie, zo weet de Nederlandse zakenkrant van bronnen dichtbij het verkoopproces.

(tijd) - Deutsche Bank en BNP Paribas hebben beide relatief weinig schade opgelopen door de kredietcrisis. Daardoor hebben zij nog armslag voor overnames. De twee banken zijn al actief op de Nederlandse markt voor bedrijven. BNP heeft daarnaast met Nachenius Tjeenk een bank voor vermogende particulieren.

BNP Paribas kijkt volgens ingewijden vooral selectief naar onderdelen. Deutsche Bank zou meer in het geheel geïnteresseerd zijn. De bank wil haar inkomsten minder afhankelijk maken van gestructureerde producten. Door de overname zou een deel van die doelstelling worden bereikt.

De onderdelen die te koop staan, bedienen vooral het Nederlandse bedrijfsleven. Daarnaast zijn er enkele delen die zich richten op particulieren.

Bij de overname van ABN Amro in oktober stelde de Europese Commissie als voorwaarde dat de concurrentie op de Nederlandse markt wordt gewaarborgd. Daartoe moest Fortis dertien regiokantoren van ABN AMRO, twee grootzakelijke kantoren en HBU in Rotterdam afstoten. De onderdelen zijn samen goed voor ongeveer 10 procent van de winst en omzet van ABN AMRO Nederland.

Foto Bloomberg 

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud