Deutsche Bank geeft topman bonus van 9,55 miljoen euro

Josef Ackermann, de topman van Deutsche Bank, kreeg vorig jaar een bonus van 9,55 miljoen euro, zo blijkt uit het jaarverslag van de Duitse bank. De bonus is opmerkelijk, want Ackermann zette onlangs zelf het mes in de bonussen van Deutsche Bank.

Omdat Josef Ackermann er in slaagde Deutsche Bank opnieuw winstgevend te maken, kreeg hij een bonus van 9,55 miljoen euro. Meteen is dit de laatste jaarbonus van de topman, want Ackermann vertrekt in mei met pensioen.

Ackermann moest het in 2008 stellen met een bonus van 1,4 miljoen euro, terwijl hij toen recht had op 14 miljoen euro. Maar door de crisis in de financiële sector zag de CEO hier van af.

Dat Ackermann nu wel zijn bonus van 9,55 miljoen euro aannam, is een verrassing. Want hij stond de voorbije maanden zeer kritisch tegenover het uitkeren van bonussen aan bankiers. Hij snoeide in de bonussen bij Deutsche Bank. Wie recht had op meer dan 100.000 euro, zag de betaling daarvan uitgesteld. Ackermann stelt dat de sector zelf de teugels in handen moet nemen en de bonussen moet inperken, want anders vreest hij dat de overheid dit zal doen.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud