Deutsche Bank wil geen staatssteun

Joseph Ackermann, de topman van Deutsche Bank. (foto: bloomberg)

Het hoofd van Deutsche Bank heeft gezegd dat zijn bank geen beroep zal doen op het Duits reddingsplan voor de financiële sector. Dat gebeurde op een congres maandag in het Duitse Frankfurt. 'Maar we willen ook geen verstoring van de concurrentie', zei Josef Ackermann.

(belga) - Commerzbank, na Deutsche bank de tweede grootste van het land, kreeg begin november een kapitaalinjectie van 8,2 miljard euro. Voor nieuwe leningen kreeg ze een staatswaarborg tot 15 miljard euro. Ackermann, die zelf meewerkte aan het reddingsplan, sprak schande en zei kort nadien dat hij zich zou schamen om staatsgeld voor zijn bank te gebruiken.

Maandag juichte Ackermann toe dat de verschillende regeringen samenwerkten, de centrale banken en de financiële autoriteiten. Maar hij herinnerde eraan dat het belangrijkste doel is om niet langer van staatssteun af te hangen in de toekomst. 'Op korte termijn komen er nieuwe moeilijkheden af op de banken', zei de Zwitser, die eraan toevoegde dat er voor de overblijvende banken op middellange termijn goede zaken zouden te doen zijn, in het bijzonder qua consolidaties.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud