Deutsche Bank ziet winst 31 procent stijgen

Deutsche Bank heeft in het tweede kwartaal van 2007 een nettowinst behaald van 1,8 miljard euro, een stijging van 31 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De winst was hoger dan de 1,6 miljard euro die de door Bloomberg geraadpleegde analisten hadden voorzien. Per aandeel steeg de winst van 2,44 euro tot 3,60 euro.

(tijd) De omzet steeg in het tweede kwartaal met 27 procent tot 8,8 miljard euro, tegen een analistenverwachting van 8,3 miljard euro. De omzet van de divisie Corporate and Investment Bank (CIB) steeg met 29 procent naar 6 miljard euro. De omzet uit Sales & Trading van schuldpapieren en andere producten steeg volgens de bank met 18 procent tot 2,9 miljard euro. De omzet uit de handel en verkoop van aandelen nam toe met 89 procent tot 1,4 miljard euro. De omzet van Private Clients en Asset Management (PCAM) steeg met 11 procent tot 2,6 miljard euro.

De voorzieningen voor slechte leningen bedroegen het afgelopen kwartaal 81 miljoen euro tegenover 82 miljoen euro een jaar eerder.

Bestuursvoorzitter Josef Ackermann zegt in een toelichting dat er op de korte termijn onzekerheden blijven bestaan op de financiele markten. 'Sommige delen van de kredietmarkt kunnen turbulent zijn.' De bestuursvoorzitter verwacht dat investeerders een conservatievere houding zullen aannemen ten aanzien van het financieren met schulden.'

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud