'Deutsche Börse geeft strijd om Euronext op'

Deutsche Börse bergt zijn plannen voor een fusie met de pan-Europese groep Euronext op. Dat staat in een artikel van het gespecialiseerde dagblad Börsen Zeiting dat woensdag verschijnt. De krant verwacht dat Deutsche Börse het nieuws woensdag bekendmaakt op een persconferentie.

(belga) Volgens de zakenkrant Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) zou de beslissing ook donderdag aangekondigd kunnen worden en zou de beslissing genomen zijn nadat er geen akkoord bereikt kon worden met de Euronext-topman Jean-François Théodore.

Deutsche Börse lanceerde in februari 2006 een fusievoorstel met Euronext. Oorspronkelijk bood het 8,6 miljard euro voor Euronext. Euronext, dat onder meer de beurzen van Parijs, Lissabon, Brussel, Amsterdam overkoepelt, tekende intussen een principeakkoord voor een fusie met de beurs van New York, de New York Stock Exchange (NYSE).

Gisteren/maandag doken nieuwe twijfels over de fusieplannen van Deutsche Börse en Euronext op en verloor het aandeel van Deutsche Börse in Frankfurt nog 1,75 pct achteruit tot 131 euro.

Foto Belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud