Dexia-CEO: 'Komende dagen bijkomende maatregelen'

Mariani en Dehaene ©mariani AFP

'De komende dagen worden er bijkomende maatregelen genomen voor Dexia.' Dat verklaarde de nieuwe CEO Pierre Mariani dinsdag nabeurs op een persconferentie. Voorzitter Jean-Luc Dehaene benadrukte dat Dexia een solvabel bedrijf is en dat die solvabiliteit enkel is toegenomen door de kapitaalinjectie van vorige week.

'De regering heeft me unaniem, en samen met de andere aandeelhouders gevraagd om voorzitter te worden van Dexia' stak Dehaene van wal. 'De regering heeft me gevraagd omdat ze van mening was dat ze met deze maatregel het vertrouwen zou kunnen helpen herstellen. Ik wilde hier mijn verantwoordelijkheid voor nemen.' Met de benoeming wil de regering ook haar engagement versterken voor de vergoeding van de spaartegoeden, zei Dehaene.

'Gestructureerd antwoord nodig'

Dehaene benadrukte dat Dexia momenteel nog altijd een 'erg solvabele' groep is. Die solvabiliteit is bovendien nog versterkt met de kapitaalverhoging van 6,4 miljard euro die vorige week nog werd goedgekeurd, merkt de ex-premier op. Maar Dexia heeft momenteel wel te kampen met een zware crisis op gebied van liquiditeit, en daarvoor is een 'gestructureerd antwoord' nodig, stelt de nieuwe voorzitter.

Voorlopig blijkft het gissen naar wat dat antwoord zou kunnen zijn. 'Ik heb samen met Pierre Mariani vandaag al belangrijke contacten gehad. We zijn op zoek naar een snelle oplossing voor de huidige moeilijkheden.'

Pierre Mariani, die zei 'fier' te zijn de verantwoordelijkheid van gedelegeerd bestuurder op zich te nemen, herhaalde dat er snel een oplossing uit de bus zal komen voor de felgeplaagde bank-verzekeraar. 'De komende dagen zullen er bijkomende maatregelen worden genomen,' was de boodschap.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud