'Dexia eist 400 miljoen dollar van Lehman'

Dexia eist 400 miljoen dollar schadevergoeding voor het faillissement van de Amerikaanse zakenbank Lehman Brothers. Dat blijkt uit documenten die Epiq Systems, de onderneming die de Lehman-claims beheert, vrijdag publiceerde.

(belga) - Lehman-slachtoffers hadden van een faillissementsrechtbank in New York tot 22 september de tijd gekregen om hun eisen in te dienen.

Volgens de documenten eist BNP Paribas 1,3 miljard dollar, zo berekende het Franse persagentschap AFP. Société Générale eist 800 miljoen dollar en de Frans-Belgische bank-verzekeraar Dexia 400 miljoen dollar. 'Net als andere schuldeisers zitten we in een procedure om de schulden te dekken', zegt een woordvoerder van Dexia, zonder het bedrag te bevestigen.

Nog andere Franse ondernemingen, zoals verzekeraar Axa, bouwgroep Vinci, luchtvaartmaatschappij Air France en spoorwegmaatschappij SNCF staan op de lijst van schuldeisers die zich hebben aangemeld.

Lehman Brothers legde op 15 september 2008 de boeken neer. De instelling had toen 613 miljard dollar schulden en 639 miljard dollar aan activa.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud