Dexia en Centea verlagen rente op spaarboekje

Een Centea-kantoor - Foto Sofie Van Hoof ©Sofie Van Hoof

Bank-verzekeraar Dexia verlaagt vanaf maandag de basisrente op zijn internetspaarrekening. De basisrente op de klassieke spaarboekjes blijft ongewijzingd. Ook KBC-dochter Centea verlaagt de rente op een aantal spaarrekeningen.

(belga) - Dexia verlaagt de basisrente op zijn internetspaarrekening van 3 naar 2,50 procent, maar de aangroeipremie van 0,5 procent en de getrouwheidspremie van 0,01 procent blijven onveranderd. Ook de rentetarieven voor de 'klassieke spaarrekeningen' blijven onveranderd: een basisrente van 1,25 procent en een aangroei- en getrouwheidspremie van 0,5 procent.

Dexia verhoogt wel het rendement op een aantal van zijn kasbons. Voor de kasbons op 8,9 en 10 jaar met 25 tot 30 basispunten opgetrokken tot rspectievelijk 4,05, 4,10 en 4,15 procent. Daarbij moet wel nog rekening gehouden met een roerende voorheffing van 15 procent.

Ook de spaarbank Centea, een dochter van KBC, besloot de rente op een aantal van zijn spaarrekeningen te verlagen. De basisrente op de Vrije Spaarrekening komt nu uit op 1,25 procent, met een getrouwheids- en aangroeipremie van telkens 0,50 procent. Voor de Plus Spaarrekening bedraagt de basisrente 1,25 procent, met een getrouwheids- en aangroeipremie- van telkens 1 procent. De VIP Spaarrekening van Centea levert een basisrente van 2,25 procent op. De aangroei- en getrouwheidspremie bedragen hier 0,75 procent.

Voor de kasbons met een looptijd van 1, 3 en 5 jaar dalen de tarieven met 30 tot 50 basispunten tot respectievelijk 1,80, 2 en 2,45 procent. Voor de kasbons op 2 jaar blijft het rendement nog altijd 3 procent.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud