Dexia in Franse lijst 'kwetsbare bedrijven'

Parijs wijst op het gevaar voor buitenlandse overname van 24 'Franse' bedrijven. Dat ook het Belgisch-Franse Dexia op de lijst prijkt, is opmerkelijk. Dat schrijft De Standaard.

Niet omdat de bank plots kwetsbaarder zou zijn -analisten rangschikken Dexia al langer onder de mogelijke overnameprooien- wel omdat de Franse Senaat de nieuwe regering wil opmerkzaam maken op de mogelijke gevolgen van een uitverkoop aan het buitenland.

Het bekendmaken van deze gevoelige informatie is dan ook vooral een opstoot van economisch patriottisme, dat onder de president Sarkozy wellicht nog wordt aangezwengeld. De lijst met kwetsbare bedrijven werd opgesteld door Ernst& Young. Op basis van publiek beschikbare informatie werden 120 beursgenoteerde Franse bedrijven opgedeeld in drie categorieën. In de topcategorie werden 24 ondernemingen opgenomen die 'bijzonder kwetsbaar' zijn voor een buitenlandse overname. En dit wegens 'de grote liquiditeit van de aandelen, de grote rotatie in het kapitaal en/of de zwakke juridische beschermingsmechanismes'.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud