Dexia lanceert verplicht openbaar overnamebod op DenizBank

Dexia lanceert vanaf maandag 4 december een verplicht openbaar overnamebod op de aandelen van de Turkse DenizBank die het nog niet in zijn bezit heeft. Dat blijkt uit een persbericht van de financieledienstengroep. Het bod loopt tot 22 december.

(tijd) Sinds oktober heeft Dexia 75 procent van het kapitaal van de Turkse bank in handen. De groep betaalde daarvoor 2,43 miljard dollar.

De prijs die Dexia biedt voor de resterende aandelen is het equivalent in Turkse lira van 10,2444 dollar per aandeel. Waarbij de wisselkoers dollar/lira van 17 oktober vastgelegd wordt (USD/TRY 1,4760), of de wisselkoers bij aankoop die op 1 december wordt meegedeeld door de Centrale Bank in Turkije als die hoger ligt dan USD/TRY 1,4760.

Daarnaast zal DenizBank een verplicht openbaar bod tot aankoop uitbrengen op de aandelen van Deniz Yatirim Ortakligi (DYO), een beleggingsfonds waarin DenizBank reeds een onrechtstreeks controlebelang heeft. DenizBank is hiertoe verplicht nadat Dexia 75 procent in zijn kapitaal nam. De prijs voor dit openbaar bod ligt op 1,4837 Turkse lira per aandeel. In de hypothese dat alle aandelen DYO worden aangeboden, moet DenizBank ongeveer 22,23 miljoen Turkse lira betalen. DS

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud