Dexia plant geldautomaten buiten agentschappen

Na ING, KBC en Fortis heeft nu ook Dexia besloten geldautomaten te installeren op strategische plaatsen buiten de agentschappen. De groep denkt vooral aan plaatsen waar veel volk komt en geen geldautomaten te vinden zijn, zoals stations, ziekenhuizen of shoppingcentra. Dat schrijft Le Soir.

(tijd) Dexia heeft al een automaat geinstalleerd in een ziekenhuis in Ieper en in het recreatiecentrum van de Lacs de l'Eau d'Heure. En net als bij de andere grote banken in Belgie loopt ook een test in een Delhaize-supermarkt, meer bepaald in Alsemberg. Eind mei komt er een 'high traffic point' in de winkelgalerij van het Centraal Station in Antwerpen.

ING beschikt momenteel al over 18 cash points in Belgie, KBC heeft er 15 en wil tegen midden 2008 naar 30, en Fortis heeft er een twintigtal en wil dit tegen het einde van het jaar verdrievoudigen.

Een nieuwigheid is dat er ook geldautomaten komen in de Brusselse metro. In een eerste fase komen er tests in zes stations met toestellen van Dexia, Fortis en ING. Vervolgens zal de MIVB een bank uitkiezen die minstens een derde van de metrostations met geldautomaten moet uitrusten.

Koen Lambrecht

(foto: belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud