'Dexia wil volgend jaar fors investeren in Rusland'

Dexia wil volgend jaar fors investeren in de Russische bankmarkt voor particulieren. Dat schrijft De Standaard. Volgens 'welingelichte bronnen' heeft zijn dochter Denizbank Moscow een distributieovereenkomst afgesloten met de Turks-Russische supermarktketen Ramstore.

(tijd) - Die heeft verspreid over heel Rusland 62 super- en hypermarkten, waarvan een tiental in de regio Moskou. Na KBC heeft nu dus ook Dexia ambitieuze groeiplannen in Rusland.

'Wij beschouwen Rusland als een belangrijke groeimarkt voor de verkoop van bankproducten aan particulieren. Maar over concrete projecten geven wij voorlopig geen commentaar', aldus een woordvoerster van Dexia.

Volgens diverse bronnen wil Dexia 'bankhoeken' installeren in de supermarkten van Ramstore om er onder meer kredietkaarten en consumentenkrediet te verkopen. Dexia zou het eerste jaar alleen al 50miljoen dollar investeren in het project en zou daarmee als eerste Belgische bank -enkele mislukte experimenten niet te na gesproken- volop kiezen voor de verkoop van financiële producten via de supermarkt.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud