Advertentie

'Dossier Citibank in handen van parket'

©BLOOMBERG NEWS

De Algemene Inspectie Controle en Bemiddeling, de vroegere Economische Inspectie, heeft het dossier Citibank aan het parket van Brussel overhandigd. De administratie meent dat de manier waarop Citibank producten van Lehman Brothers promootte en aan de man bracht, niet strookte met de eerlijke handelspraktijken. Dat meldt minister van Ondernemen en Vereenvoudigen Vincent Van Quickenborne (Open Vld) donderdag.

(belga) - Op basis van een reeks klachten van Citibank-gedupeerden, startte de Algemene Inspectie Controle en Bemiddeling recent een onderzoek om na te gaan of bepaalde financiële instellingen, en met name Citibank, zich schuldig hadden gemaakt aan 'misleidende reclame'.

Zo bood Citibank beleggingsproducten aan die gelinkt waren aan Lehman Brothers en die werden gepresenteerd als 'absoluut veilig'. Intussen is Lehman Brothers failliet en dreigen de spaarders hun geld niet meer terug te zien.

'De Algemene Directie Controle en Bemiddeling heeft Minister Van Quickenborne vandaag (donderdag) op de hoogte gebracht dat hun onderzoek, voor wat Citibank betreft, werd afgerond en dat het dossier aan het parket te Brussel werd overhandigd. Het parket bepaalt nu het verdere verloop van het dossier', luidt het in een mededeling van de minister.

Hij wijst er op dat sinds de start van het onderzoek, een twintigtal ambtenaren aan het dossier hebben meegewerkt. Alles samen werden 116 klagers en achttien kantoorhouders gehoord en werden de verantwoordelijken van de betrokken bank geconfronteerd met de gedane vaststellingen.


Minister Van Quickenborne benadrukt dat alle klagers binnenkort door de administratie zullen worden ingelicht over de verdere stappen die zij eventueel kunnen ondernemen. Zo kunnen kopers die zich benadeeld voelen, een verklaring van benadeelde afleggen bij het secretariaat van het bevoegde parket. Door deze verklaring verkrijgt de betrokkene het statuut van benadeelde en wordt hij op de hoogte gehouden van de gevolgen die rechterlijke overheden aan het dossier zullen verlenen. Zelf zal de minister nagaan of het opportuun is om zelf nog bijkomende juridische stappen te ondernemen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud