Duitse bank BL breekt met Goldman Sachs

De Bayerische Landesbank (BL), de tweede grootste bank in Duitsland heeft zijn relaties met Goldman Sachs Group verbroken, nu het bedrijf vervolgd wordt door de Amerikaanse beurswaakhond SEC voor fraude in de Verenigde Staten. Goldman Sachs was eerder ingehuurd door de Bayerische Landesbank voor advies over zijn kapitaalstructuur en de verwijdering van risicovolle activa in de portefeuille.

(tijd) - Gedelegeerd bestuurder Gerd Haüsler van de Bayerische Landesbank zegt dat Goldman Sachs niet schuldig is tot de feiten bewezen zijn, maar de bank zou niet anders kunnen handelen omdat ze onder strikte voogdij staat van de Duitse overheid. Het nieuws over het verbreken van de relatie met Goldman Sachs werd eerst in het Duitse financiële dagblad, Handelsblatt vermeld. Het wordt nu bevestigd door de LB-woordvoerder, Mathias Priwitzer.

De opdracht tot het verbreken van de relatie tot meer klaarheid komt in het dossier van de fraudezaak door de SEC, is direct van de administratie van bondskanselier Angela Merkel afkomstig. Goldman Sachs vecht wel de beschuldigingen voor de rechtbank aan. vdb

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud