Duitsland neemt belang in Hypo Real Estate

De Duitse staat heeft een participatie van 8,7 procent genomen in het kapitaal van de noodlijdende bank Hypo Real Estate (HRE). Dat heeft de bank zaterdag aangekondigd. De Duitse regering wil de bank nationaliseren.

(belga) - De zieltogende vastgoedbank Hypo Real Estate dreigt elk moment failliet te gaan, ondanks publieke garanties van meer dan 100 miljard euro. Het Duitse fonds voor steun aan de banksector (Soffin) is van plan om 20 miljoen aandelen, die HRE gaat uitbrengen, te verwerven. Soffin betaalt daarvoor de door de wet vastgelegde minimumprijs van 3 euro per aandeel. Op die manier verwerft Soffin 8,7 procent van de vastgoedbank.

De Duitse regering diende midden februari een wetsontwerp in dat haar de mogelijkheid biedt om tot 30 juni banken die in moeilijkheden verkeren, te nationaliseren. Aandeelhouders kunnen op die manier onteigend worden. De maatregel is op maat gemaakt voor de regering om de controle te nemen in HRE.

Door de mogelijkheid tot onteigening te beperken in de tijd lijkt de Duitse regering te hopen dat Hypo Real Estate de enige bank zal zijn die genationaliseerd moet worden.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud