'Duizenden banen op de tocht bij UBS en BT'

©BLOOMBERG NEWS

Bij de Zwitserse zakenbank UBS en de Britse telecomgroep British Telecom staan nog eens duizenden banen op de tocht. Dat schrijven verschillende zondagskranten. Beide bedrijven snoeiden al flink in het personeelsbestand, maar die ingrepen volstaan kennelijk niet om de crisis het hoofd te bieden.

(belga/tijd) - De Zwitserse vermogensbeheerder UBS wil extra banen schrappen in Zwitserland en in de marketingafdeling. Dat schrijven de Zwitserse media Sonntagszeitung en Neue Zürcher Zeitung am Sonntag op basis van anonieme bronnen.

UBS stelt 26.400 mensen te werk in Zwitsersland, maar daarvan zouden duizenden banen moeten verdwijnen. In de afdeling marketing zou een derde van het personeel moeten ophoepelen. De ingrepen moeten later deze maand op de algemene aandeelhoudersvergadering aangekondigd worden. Het banenverlies komt bovenop eerdere aankondigingen die dateren van vorig jaar. Toen schrapte UBS meer dan 10.000 banen. Bij UBS zijn wereldwijd ongeveer 80.000 mensen aan de slag.

Ook bij British Telecom (BT) lijkt de eerste ontslagronde niet te volstaan om de crisis het hoofd te bieden. Bij de telecomreus, die actief is in 170 landen en wereldwijd 160.000 werknemers telt, verdwijnen nog eens 10.000 banen, meldt The Sunday Times op basis van niet nader genoemde bronnen. BT schrapte in 2008 al 10.000 banen, vooral tijdelijke contracten. Volgens The Sunday Times is BT er het slechtst aan toe sinds het bedrijf in 1984 geprivatiseerd werd onder Margaret Thatcher. BT zou anderhalf miljard pond moeten afschrijven op haar verlieslatende afdeling Global Services.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud