Ergon (GBL) strijkt neer in Parijs

Albert Frère.

Ergon Capital Partners, het private-equityfonds van de Frère-holding Groep Brussel Lambert (GBL), opent een kantoor in Parijs. Dat schrijft het gespecialiseerde blad CF News.

(tijd) - Ergon zal zijn kantoor op een prestigieus adres vestigen: de rond-point des Champs Elysées, in hartje Parijs. Het kantoor zal geleid worden door Serge Touati, vennoot bij Ergon. Het Brusselse kantoor van Ergon wordt, zoals bekend, geleid door Ian Gallienne. Dat is de schoonzoon van Albert Frère.

Tot nu toe was Ergon voornamelijk in België en Italië actief. De opening van het Parijse kantoor lijkt erop te wijzen dat ook de Franse markt eveneens een doelwit wordt voor de investeringsmaatschappij. De twee Frère-holdings GBL (met participaties in Lafarge, Pernod Ricard, Imerys, Total, GDF Suez, Suez Environnement) en NPM (met belangen in Cheval Blanc, Groupe Flo, Entremont, Tikehau) zijn al langer in Frankrijk actief.

Derde fonds

GBL, de holding van de families Frère en Desmarais, kondigde onlangs de oprichting van een derde fonds aan. Het krijgt een kapitaal van 350 miljoen euro mee.

In tegenstelling tot de vorige twee Ergon-fondsen, brengt GBL de middelen deze keer alleen aan. Bij Ergon Capital I en Ergon Capital II investeerde Parcom, een onderdeel van ING, de helft van het kapitaal. Waarom dat niet meer het geval is, is niet bekend. Ergon I had een kapitaal van 150 miljoen euro. Ergon II kreeg van zijn twee aandeelhouders 350 miljoen mee.

Ergon heeft Belgische en Italiaanse bedrijven in portefeuille. Het zit in Italië - alleen of in samenwerking met andere fondsen - in het kapitaal van La Gardenia, Seves, Nicotra en Strioli Oro. La Gardenia stond een tijdje terug evenwel te koop. In ons land zitten Joris Ide en Aliplast (met het Franse Sagard) in de portefeuille. GBL participeert ook rechstreeks in Sagard.

MS

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud