Ethias garandeert kapitaal Lehman-producten

©Photo News

Verzekeraar Ethias zal het geïnvesteerde kapitaal in de producten van de Amerikaanse bank Lehman Brothers op het einde van de contracten volledig terugbetalen. Dat schrijft de onderlinge verzekeraar in een brief aan zijn klanten.

(belga) - 'Na een minutieuze analyse van alle mogelijke pistes, en met het oog op de beste bescherming van de belangen van haar cliënten, heeft Ethias beslist om aan het einde van het contract van 8 jaar uitzonderlijk het geïnvesteerde kapitaal in de LIFT MultiSecurity 04/2008 en 07/2008 terug te betalen. Beide producten werden uitgegeven door Lehman Brothers', aldus Benoît Rigo, de woordvoerder van Ethias.

'Deze beslissing werd genomen rekening houdend met onze ethische principes en in het belang van onze cliënten', vervolgde hij.

De betrokken producten zijn 'senior unsecured' obligaties die een hoge uitbetalingsprioriteit genieten. De waarde van deze emissies beloopt circa 92 miljoen euro, liet Ethias eerder weten.

Als gevolg van de kredietcrisis kreeg de Amerikaanse investeringsbank Lehman Brothers op 15 september (tijdelijk) bescherming tegen schuldeisers door beroep te doen op 'Chapter 11'.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud