Ethias reorganiseert bankactiviteiten, dertigtal banen op de tocht

Bank- en verzekeringsgroep Ethias wil zijn bancaire activiteiten reorganiseren. Daarbij worden de bankactiviteiten ingebracht in de bankverzekeringsproducten. Door de reorganisatie dreigen 29 van de 86 arbeidsplaatsen te verdwijnen.

(belga) Dat meldt Ethias dinsdag in een persbericht.

Ethias Bank is een 100 procent dochteronderneming van de Ethias Groep. Volgens het persbericht hebben de rentabiliteit en het concurrentievermogen van de bank te lijden onder het feit dat ze actief is op verschillende domeinen en markten.

Daarom wil Ethias de bank nu integreren in de bankverzekeringsproducten. Ethias wil zo kosten besparen en de activiteiten vereenvoudigen. Dat moet ook de rentabiliteit verhogen. Ethias is ook op zoek naar een overnemer voor de "niet-strategissche activiteiten", zoals de binnenscheepvaart en de kredietportefeuille (Arfin).

De directie schat dat "minstens 57 van de huidige 86 arbeidsplaatsen" behouden kunnen worden. "We zullen alle pistes bestuderen in samenspraak met de vakbondsorganisaties om de reclassering van zoveel mogelijk mensen te bewerkstelligen en zodoende de impact van de reorganisatie op de tewerkstelling te beperken", luidt het.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud