Advertentie
Advertentie

Euronext en banken op Goede Vrijdag en Paasmaandag dicht

De handelaars op Euronext krijgen met Pasen een extra lang weekend van vier dagen. Op de Brusselse beurs is er net als op de andere Euronext-deelmarkten zowel op Goede Vrijdag 10 april als op Paasmaandag 13 april geen handel. Ook de andere belangrijke Europese beurzen, zoals Londen en Frankfurt, hervatten pas dinsdag de handel.

(tijd) - Wall Street is daarentegen alleen op Goede Vrijdag gesloten. Op Paasmaandag is er op Wall Street weer gewoon handel, als is het toch tot dinsdag wachten eer met Goldman Sachs, Johnson & Johnson en Intel invloedrijke ondernemingen het resultatenseizoen goed en wel op gang trekken.

Op de meeste Aziatische beurzen, zoals Tokio en Sjanghai, is er gewoon handel. Een uitzondering is Hong Kong, waar er op Goede Vrijdag en Paasmaandag geen handel is.

In België zullen ook de bankkantoren op Goede Vrijdag en Paasmaandag gesloten zijn. Op zaterdag 11 april kunnen de kantoren volgens de sectororganisatie Febelfin 'hun eigen ritme' volgen, waardoor mogelijk een aantal kantoren die dag open is.

>Kurt Vansteeland

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud