Advertentie

Euronext en Luxemburgse beurs werken samen

Euronext en de Luxemburgse effectenbeurs gaan hun handtekening zetten onder een overeenstemming voor wederzijdse samenwerking, die al ongeveer een jaar op de agenda staat. Dat schrijft Euronext donderdag in een persbericht.

(betten) Het contract behelst de totstandkoming van een 'European Economic Interset Grouping' vanaf april. Doel van deze 'EEIG' is de ontwikkeling van een gedeelde standaard voor het noteren en verhandelen van bedrijfsobligaties.

Concreet betekent dit dat vanaf het tweede kwartaal van 2007 alle op de Luxemburgse effectenmarkt genoteerde producten verkrijgbaar zullen zijn op NSC, het enige pan-Europese handelsplatform. Dit geeft Euronext leden toegang tot bijna 40.000 instrumenten die verhandeld worden op de Luxemburgse beurs, inclusief 29.000 obligaties.

De Europese standaard, getiteld LuxNext, betekent de overname door Euronext van de middelen die door de Luxemburgse effectenbeurs worden gebruikt voor het noteren van bedrijfsobligaties.

Hoewel de samenwerking vooralsnog alleen geldt voor bedrijfsobligaties en andere 'schuldproducten', zal deze in de toekomst uitgebreid worden naar andere producten.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud