Advertentie
Advertentie

EXCLUSIEF - ING IM schrapt ruim 100 banen

©Lieven Van Assche

ING Investment Management gaat in Brussel meer dan honderd banen schrappen. Dat vernam de redactie. De maatregel is een gevolg van de transfer van het gros van de activiteiten naar Den Haag. De ingreep was gepland, maar de economische crisis heeft de beslissing versneld, stelt ING België.

(tijd) - De jobs sneuvelen bij ING Investment Management (IIM), de afdeling waar aan fondsen- en vermogensbeheer gedaan wordt. ING heeft beslist om de backoffice -die transacties afhandelt- volledig te transfereren naar Den Haag. Daardoor blijft er in België alleen nog een lokale verkoops- en marketingactiviteit over.

Door de overheveling naar Den Haag, gaan de backoffice-functies in België verloren. Bij IIM werken 138 voltijdse equivalenten. Daar blijven er op termijn maar ongeveer 25 van over, stelt LBC-vakbondsafgevaardigde Geert Lefere. Volgens de vakbondsman kan de afbouw al binnen een jaar gebeurd zijn.

Bij het personeel heerst een ‘enorme verslagenheid’ omdat niemand verwacht had dat het zo’n vaart zou lopen. Voor de getroffen werknemers wordt aan verschillende oplossingen gedacht. ‘Een aantal mensen kan mee verhuizen naar Den Haag; een aantal kan met vervroegd pensioen vertrekken. Ook herplaatsing binnen het bedrijf is mogelijk. Maar ik durf niet uit te sluiten dat er ook naakte ontslagen komen,’ zegt Lefere.

Als reden voor de ingreep, verwijst de directie naar de strategie van IIM Europa om een toppositie in vermogensbeheer te bekleden, waardoor efficiënter werken en centralisatie nodig is. ‘De economische crisis heeft de ingreep versneld, maar de principiële beslissing is al voor de crisis genomen,’ stelt woordvoerster Louise Van Heel. Ze benadrukt ook dat de toegelichte ingreep nog maar een plan is, waarover er nog een advies moet komen van de ondernemingsraad.

Of met de ingreep bij IIM de kous af is, is verre van zeker. ‘We hebben het signaal gekregen dat de discussie rond de kostenvermindering bij ING nog bezig is,’ stelt Lefere. 

JL

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud