'Fixed-income'-divisie UBS weer op dreef

UBS-topman Oswald Grübel (foto: reuters)

De 'fixed-income'-divisie van de Zwitserse financiële groep UBS heeft in het eerste kwartaal zowat 2,3 miljard dollar omzet gedraaid. Een groot contrast met het eerste kwartaal van 2009, toen de tak nauwelijks omzet realiseerde. Dat schrijft het persagentschap Bloomberg op basis van bronnen die de toestand bij UBS goed kennen.

(tijd) - Van de 2,3 miljard dollar omzet zou bijna 1 miljard dollar afkomstig zijn van kredieten. 'Fixed income' omvat producten die een vaste opbrengst garanderen zoals kredieten, overheids- en bedrijfsobligaties, maar ook gestructureerde producten met onderpand (asset backed securities).

De 'fixed-income'-divisie was verantwoordelijk voor het grootste deel van de meer dan 57 miljard dollar aan afschrijvingen en verliezen die UBS optekende tijdens de kredietcrisis. In het eerste kwartaal van 2009 leed de tak nog een verlies van 1,97 Zwitserse frank of zowat 1,85 miljard dollar.

UBS diende de 'fixed-income'-divisie grondig te hervormen en wierf de voorbije 12 maanden zowat 350 mensen aan.

Betere resultaten bij de divisie zijn van essentieel belang voor UBS om de doelstelling te halen om binnen 3 tot 5 jaar een jaarwinst voor belastingen van 15 miljard Zwitserse frank te boeken.

Het aandeel UBS reageert positief op het nieuws van Bloomberg. Het aandeel wint zowat 4 procent.

Koen Lambrecht
koen.lambrecht@tijd.be

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud