Fortis Bank en FIB positief over nieuw akkoord

Zowel Fortis Bank als Fortis Insurance Belgium reageerde dinsdag positief op het nieuwe akkoord rond Fortis. Dat lieten ze weten in afzonderlijke mededelingen.

(tijd) - 'We verwelkomen de nieuwe deal met BNP Paribas', aldus Filip Dierckx, de CEO van Fortis Bank. 'Door verder te gaan met BNP Paribas kunnen wij een toekomst opbouwen in een echte Europese financiƫle instelling. Dit zal ook onze klanten ten goede komen. De raad van bestuur die zijn verantwoordelijkheid neemt voor de miljoenen klanten, de 38.000 medewerkers en de aandeelhouders, is zich al sinds oktober vorig jaar op deze beslissing aan het voorbereiden. Als deze deal eenmaal is goedgekeurd, zal de bank klaarstaan met integratie-initiatieven en tegelijkertijd een naadloze dienstverlening garanderen voor onze klanten.'

Zonder vooruit te lopen op de beslissing van de algemene vergadering van aandeelhouders, zegt Fortis Insurance Belgium de nieuwe overeenkomst te zien als een bestendiging van zijn marktleiderschap.

'Fortis Insurance Belgium blijft een belangrijk onderdeel van Fortis-holding die zich duidelijk profileert als een internationale verzekeringsgroep, wat ook de core business van Fortis Insurance Belgium is. De soliditeit en de sterke resultaten van Fortis Insurance Belgium zijn de beste garantie dat bedrijfsstrategie, groeiplannen en werkgelegenheid kunnen worden gehandhaafd', aldus de verzekeraar. 'Het nieuwe akkoord versterkt bovendien de samenwerking met en tussen de verschillende distributiepartners (professionele makelaars, Fortis Bank en Fintro-agenten).

BB

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud