Fortis Bank kent nieuwe bestuursraad

De Belgische overheid is het eens geraakt over een nieuwe samenstelling van de raad van bestuur van Fortis Bank. De staat is via de overheidsholding FPIM 100 procent eigenaar van de bank. De raad wordt afgeslankt naar 17 leden, vernam de redactie.

(tijd) - Het gaat om zeven uitvoerende bestuurders en een riskmanager, vijf niet-uitvoerende bestuurders en vier vertegenwoordigers van de staat. Die laatsten zijn Emiel Van Broekhoven, Jean-Paul Pruvot, Wim Coumans en Serge Wibaut.

De samenstelling van de raad van bestuur kan nog worden gewijzigd indien de overname van Fortis Bank door de Franse bank BNP Paribas toch doorgaat. Een algemene aandeelhoudersvergadering van 11 februari moet daarover beslissen.

Het federale kernkabinet boog zich gisteren over de scenario's die zich kunnen afspelen indien de aandeelhouders de deal wegstemmen. Daarover had premier Herman Van Rompuy (CD&V) gisteren ook discreet contact met Baudouin Prot, de topman van BNP Paribas.

Officieel houdt de regering voorlopig vast aan het contract met BNP Paribas, luidde het gisteren bij de woordvoerder van premier Van Rompuy. Een gesloten contract moet gerespecteerd worden, luidde het. Het is duidelijk dat de federale overheid vreest voor schadeclaims. Tot 28 februari is de staat gebonden aan het protocolakkoord dat afgesloten werd met BNP Paribas.

PBL/WVDV

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud