Advertentie
Advertentie

Fortis Bank Nederland schrapt managementbonus

Fortis Bank Nederland gaat de bonussen voor de managementlaag vlak onder de raad van bestuur schrappen. Daarmee is het de eerste bank die overheidssteun heeft ontvangen om een dergelijke maatregel te nemen. Dat schrijft Het Financieele Dagblad dinsdag.

(tijd) - Tot nu toe had Fortis Nederland enkel het mes gezet in de bonus voor de raad van bestuur, in navolging van sectorgenoten zoals ING en Aegon. Nu zouden zo'n 25 mensen uit het management moeten afzien van hun bonus. Hun variabele bonus liep in principe op tot 100 procent van het basissalaris, met een vaste bonus van 130.000 tot 220.000 euro.

Voor de rest van het personeel in Nederland worden de bonussen over 2008 geplafonneerd op de helft van de bonus die ze over 2007 ontvangen hebben. Voor de meesten gaat dit doorgaans om een bonus in de vorm van een extra maandsalaris. Volgens een woordvoerder van de bank gelden de maatregelen echter ook voor de tophandelaren, die onder normale omstandigheden soms een veelvoud van dat bedrag verdienen.

Terwijl de woordvoerder van Fortis Bank Nederland spreekt van 'een belangrijk signaal naar aanleiding van het maatschappelijk debat', relativeert een door het FD geciteerde betrokkene de maatregel. 'Handelaren kunnen ondanks dit besluit nog altijd erg hoge bonussen ontvangen', klinkt het.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud