‘Fortis biedt op Spaanse dochter Morgan Stanley’

©BLOOMBERG NEWS

De Belgisch-Nederlandse bankgroep Fortis wordt genoemd als een van de kandidaten voor de overname van de Spaanse private bankingactiviteiten van Morgan Stanley. Volgens de Spaanse krant El País hangt aan de verkoop een prijskaartje van 600 tot 700 miljoen euro.

(tijd) - Morgan Stanley heeft zijn Spaanse private bankingactiviteiten in de etalage geplaatst. Een tandem van de Spaanse groepen La Caixa en Criteria hebben, volgens El País, de beste troeven om de biedstrijd te winnen. De Franse groep BNP Paribas geldt als een andere favoriet. Ook Fortis en Caja Madrid hebben een bod ingediend, schrijft de krant op basis van bronnen dicht bij het dossier.

Morgan Stanley hoopt met de verkoop van zijn Spaanse private bankingdochter zo’n 700 miljoen dollar binnen te halen. Maar waarnemers verwachten dat de verkoopprijs fors lager zal liggen, en mogelijk onder de 600 miljoen euro. Morgan Stanley hoopt in januari twee bieders te selecteren uit de zes die het verkoopproces volgen. Maar de tijd speelt in het nadeel van de verkoper. Het cliënteel van Morgan Stanley’s private bankingactiviteiten zou immers onvoldoende trouw zijn, en de activiteiten te heterogeen. Naast enkele erg gefortuneerde klanten zou de portefeuille ook veel kleine klanten bevatten.

DA

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud