Fortis-consortium heeft 39 euro per aandeel over voor ABN AMRO - update

Het Fortis-consortium, bestaande uit Fortis, Royal Bank of Scotland en Banco Santander, heeft een indicatief bod gedaan van 39 euro per aandeel op ABN AMRO. Dit hebben de drie banken woensdag gezamenlijk bekendgemaakt.

(betten) Deze prijs ligt 13 procent boven het bod van Barclays van 36,25 euro per aandeel. De groep onder leiding van de Royal Bank of Scotland wil ongeveer 70 procent van de prijs in contanten betalen. De resterende 30 procent wil het consortium in aandelen Royal Bank of Scotland voldoen. Overigens is de prijs van 39 euro per aandeel inclusief 0,60 euro dividend.

Voorwaarde voor het bod is dat ABN AMRO zodanige stappen zal zetten dat de Amerikaanse LaSalle Bank binnen de ABN AMRO groep zal blijven. De banken zullen daarbij met ABN AMRO samenwerken om dat voor elkaar te krijgen.

Verder wil de bankengroep een beperkte due diligence kunnen uitvoeren. Daarbij willen ze dezelfde informatie ontvangen als Barclays en Bank of America.

Het bankentrio is ervan overtuigd dat de transactie waarde zal creeren voor de eigen aandeelhouders. Bovendien is het indicatieve bod in het beste belang van de klanten en de werknemers, vergeleken met het aanbod van Barclays.

Een woordvoerster van Fortis kan woensdag nog niet aangeven wat precies de verdere bedoelingen zijn van het consortium. 'De eerste stap in nu gezet. Nu willen we een gesprek met de top van ABN AMRO, en een due diligence uitvoeren. Als ABN AMRO meewerkt en we een boekenonderzoek mogen doen, denken we dat we op redelijk korte termijn de volgende stap kunnen zetten.'

Een woordvoerder van ABN AMRO laat weten dat de bank zich momenteel beraadt op een reactie.

Het aandeel ABN AMRO noteert rond 10.00 uur 3,9 procent hoger op 36,38 euro.

foto belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud