'Fortis-experts op zoek naar fondsen'

Karel De Boeck zou terughoudend hebben gereageerd op de vraag naar meer fondsen ©Hans van den Bogaard

De experts die aangesteld zijn in het kader van de uitspraak van het hof van beroep over Fortis, hebben laten weten dat ze meer geld nodig hebben dan de eerste 125.000 euro die de bank-verzekeraar hen betaalde. De vraag wie nu zal opdraaien voor die kosten wakkert de spanningen aan tussen de directie van Fortis en de kleine aandeelhouders, zo schrijft de krant La Libre Belgique donderdag.

(belga) - Meester Modrikamen, die de belangen verdedigt van 2.200 Fortis-aandeelhouders, hekelt de moeilijkheden om de kosten van de vijf experts belast met een evaluatieopdracht door Fortis te laten financieren.

Het hof van beroep gaf aan dat het aan de vragende partijen (de aandeelhouders) toekomt om een bedrag van 125.000 euro ter beschikking te stellen van de experts. Dat bedrag werd door de betrokkenen afgedaan als buitensporig en ze vroegen dan ook, tijdens de algemene vergadering van 19 december, dat de Fortis Holding de betaling op zich zou nemen.

De voorzitter van de raad van bestuur, Jan Michiels Hessels, gaf daarop zijn akkoord en liet de 125.000 euro overmaken. Het werk van de experts blijkt nu echter verdere kosten mee te brengen. Ze hebben meester Modrikamen om bijkomende fondsen gevraagd, en die laatste heeft zich tot de nieuwe Fortis-topman Karel De Boeck gericht.

De Boeck zou daarop volgens Fortis terughoudend gereageerd hebben en vroeg de experts om een budget voor te leggen. Volgens Modrikamen zou De Boeck dan weer duidelijk gezegd hebben dat hij de bijkomende kosten niet op zich wil nemen.

Volgens de advocaat gaat de topman zo "'n tegen de verbintenissen aangegaan tijdens de algemene vergadering'. Meester Modrikamen vraagt zich ook af of zo niet 'geprobeerd wordt om het werk van de experts te vertragen'.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud