Advertentie

Fortis gelooft niet meer in deal met Ping An

©Lieven Van Assche

Bank-verzekeraar Fortis verwacht niet dat het zijn partnerschap voor vermogensbeheer met de Chinese groep Ping An zal kunnen voltooien. Zoals het er nu naar uitziet blijft de vermogensbeheerpoot Fortis Investments voor 100 procent in handen van Fortis, klinkt het in een persbericht.

Fortis was overgegaan tot de gedeeltelijke verkoop van zijn vermogensbeheerdochter aan Ping An om de overname van het Nederlandse ABN AMRO te financieren. Maar dat overnameproject is nu helemaal van de baan. Het afgelopen weekend pompten de Benelux-overheden samen 11,2 miljard euro in Fortis om de bank-verzekeraar van de ondergang te behoeden. Een van de elementen van het reddingsplan was ook dat Fortis de ABN AMRO-activiteiten die nog niet in de groep waren geïntegreerd opnieuw in de etalage moest plaatsen.

Totnogtoe had Fortis alleen nog maar de vermogensbeheertak van ABN AMRO opgenomen in Fortis Investments. In het persbericht dat dinsdagavond werd uitgestuurd herhaalt Fortis dat Fortis Investments nu al sterk aanwezig is op de Aziatische markt, en dat het zijn bestaande groeiplan voor de regio nog altijd wil uitvoeren.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud