Advertentie

Fortis Insurance Belgium herdoopt in AG Insurance

Fortis Insurance Belgium, de Belgische verzekeringsactiviteiten van de Fortis-holding, wordt herdoopt in AG Insurance. De nieuwe naam wordt ook als merknaam gebruikt voor de verzekeringen die via makelaars verkocht worden.

(tijd) - De naamsverandering van Fortis Insurance Belgium (FIB) naar AG Insurance vindt plaats op 22 juni, blijkt uit een persbericht. Er komt vanaf dan ook een nieuw, blauw-groen logo op alle polissen en productreclame en -communicatie. Een imagocampagne komt er niet, bevestigt woordvoerder Gerrit Feyaerts.

De naamswijziging moet duidelijk maken dat de Belgische verzekeringsactiviteiten los staan van Fortis Bank, die nu in handen is van BNP Paribas. FIB is immers voor driekwart eigendom van de Fortis-holding, de beursgenoteerde restant van de Fortis-groep. Een beslissing over de naam van de Fortis-holding wordt later genomen.

AG Insurance zal ook gebruikt worden als merknaam voor de polissen die via makelaars verkocht worden en voor de groepsverzekeringen. Verzekeringscontracten die door het bankkanaal verkocht worden, dragen het merk BNP Paribas Fortis.

Met de naam AG Insurance grijpt FIB terug naar het verleden. Want FIB ontstond in 2006 door de fusie van Fortis AG  (het vroegere AG) en FB Verzekeringen, het vroegere verzekeringsbedrijf van Fortis Bank. Een ruime meerderheid van de makelaars was voorstander van een terugkeer naar de naam AG.

JL

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud