Advertentie

Fortis Investments boekt 64% meer nettowinst in 2006

Fortis Investments, de vermogensbeheerder van bankverzekeraar Fortis, heeft in het 2006 een nettowinst behaald van 87 miljoen euro. Dat is een stijging van 64 procent ten opzichte van 2005. Dit maakte Fortis Investments maandag bekend in een persbericht.

(tijd) Het totale beheerde vermogen steeg in 2006 met 15 procent naar 121 miljard euro. De netto instroom van nieuw kapitaal bedroeg 10,1 miljard euro. De onderliggende netto commisie-inkomsten stegen met 29 procent tot 332 miljoen euro. Directe en indirecte kosten stegen ten opzichte van vorig jaar met 18 procent tot 160 miljoen euro.

Volgens het persbericht wist Fortis in 2006 zijn marktaandeel uit te breiden in zowel het institutionele als het retailsegment, niet alleen in de belangrijkste thuismarkten (de Benelux en Frankrijk), maar ook in nieuwere markten als Italie, Duitsland en Spanje.

'Onze activiteiten zullen blijven groeien door het aanbieden van nieuwe oplossingen voor nieuwe problemen, door een grotere penetratie in de markten waar we nu al actief zijn en door het aanboren van nieuwe markten. Al deze activiteiten hebben samen bijgedragen aan de sterke groei van ons netto operationeel resultaat in 2006', zegt CEO Richard Wohanka in het persbericht.

foto belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud