Fortis lost ABN AMRO niet

Fortis is nog altijd van plan een gooi te doen naar ABN AMRO, samen met Royal Bank of Scotland en Santander. Het trio wachtte maandag geduldig op een ontmoeting met de top van ABN AMRO, maar droop uiteindelijk af. De drie willen nu eerst meer duidelijkheid over de verkoop van de Amerikaanse tak van ABN AMRO, zo schrijft De Tijd.

(tijd) Fortis mocht gisteren/maandag samen met zijn strijdmakkers Royal Bank of Scotland (RBS) en Grupo Santander op visite bij ABN AMRO, maar moest urenlang wachten in Amsterdam op de komst van Rijkman Groenink, de directievoorzitter van ABN AMRO. De topman wou eerst het overnamebod van Barclays op zijn bank uitleggen aan de Nederlandse pers, om het verhaal vervolgens in Londen nog eens over te doen voor de Britse media.

Ondertussen moesten de toplui van RBS, Santander en Fortis geduldig hun beurt afwachten. Maar ze hebben hun tijd niet verloren. De bankiers bekeken hun overnamedossier nog eens grondig en beslisten dat ze eerst meer wilden weten over LaSalle, de Amerikaanse bank van ABN AMRO, voor ze een voorstel doen.

ABN AMRO is van plan LaSalle afzonderlijk te verkopen. Barclays krijgt LaSalle dus niet, Bank of America misschien wel. Die biedt 21 miljard dollar (15 miljard euro) voor LaSalle. ABN AMRO-topman Groenink gaf gisteren aan dat al wie geïnteresseerd is in de Amerikaanse bank de komende twee weken een bod op tafel mag leggen.

Fortis houdt het op de Nederlandse activiteiten van ABN AMRO. De Belgisch-Nederlandse bank-verzekeraar zou dankzij ABN AMRO kunnen springen van de vierde naar de eerste plaats in de Nederlandse bankmarkt.

Het Britse Barclays bracht gisteren een bod uit van 67 miljard euro op ABN AMRO, na vier weken van exclusieve onderhandelingen. Het bod sluit geen tegenbod uit. Het aandeel ABN AMRO daalde met 1,43 procent tot 35,77 euro. Barclays zakte met 2,27 procent tot 733 pence. Ook Fortis moest inleveren: het aandeel verloor 0,67 procent tot 34,23 euro.

Lees ook ons dossier over ABN Amro.

foto belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud