Fortis mikt op ruim 70 geldautomaten buiten bank

De bank-verzekeraar Fortis gaat zijn netwerk van 'cash points', geldautomaten die niet in een bankkantoor geplaatst worden, fors uitbouwen. Tegen eind dit jaar mikt Fortis volgens het jaarverslag op ruim 70 cash points in België. Dat schrijft De Tijd vandaag.

(tijd) Fortis nam vorig jaar een eerste cash point in gebruik in het station Brussel Zuid. Eind vorig jaar waren er al 22 dergelijke automaten. Die staan opgesteld op plaatsen waar veel volk komt, zoals in warenhuizen, grote bedrijven zoals Ford Genk of Agfa Gevaert, en in pret- en vakantieparken.

Fortis sloot al een akkoord met de spoorwegmaatschappij NMBS om dit jaar in de drukste stations geldautomaten te plaatsen. Maar ook op andere plaatsen, zoals concert- en filmzalen, komen er automaten. Bijna 40 zijn al gepland. Eind dit jaar zouden er ongeveer 75 cash points moeten zijn.

De cash points betekenen een serieuze investering voor Fortis, maar dienen een strategie. Fortis wil zijn marktaandeel in het dagelijkse bankieren handhaven en zijn leidende positie voor selfbanks behouden. Bovendien poogt de bank overal aanwezig te zijn waar haar cliënten zijn. De cash points zijn ook een promotie voor het merk Fortis en zijn dus een vorm van reclame op drukbezochte plaatsen.

Ten slotte staan er ook inkomsten tegenover de investering: Fortis ontvangt een vergoeding van andere banken als de gebruiker geen klant is bij Fortis.

Aan cash points kan men behalve cash opvragen via debet- en kredietkaart, ook rekeningsaldi raadplegen, Proton laden, codes wijzigen en gsm-kaarten opladen.

JL

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud