Advertentie

Fortis-personeel voor overname door BNP

Het personeel van Fortis Bank Belgie schaart zich achter de overname door BNP Paribas. Dat laten de vertegenwoordigers van het personeel, verenigd in het 'Fortis-front', weten in een persbericht. Volgens het Fortis-personeel is een overname door de Franse grootbank de enige garantie voor een tewerkstelling op de middellange termijn. De socialistische bediendebond BBTK maakt geen deel uit van het front.

(tijd) - Om zoveel mogelijk aandeelhouders achter de overname door BNP Paribas te scharen, hebben de personeelsvertegenwoordigers het 'Fortis-front' opgericht. Daarin zijn de liberale vakbond ACLVB, de landelijke bediendencentrales LBC-NVK en CNE, de kaderleden van Fortis (FORKA) en de Nederlands- en Franstalige Fortis-agenten in Belgie, verenigd.

Volgens het Fortis-front is het industrieel project van Fortis met BNP Paribas de enige garantie voor een tewerkstelling op middellange termijn. 'Wij zijn van mening dat het project BNP Paribas, in de huidige stand van zaken, de meeste waarborg biedt voor de continuiteit van ons bedrijf, en dat het een project betreft dat perspectief en toekomst biedt voor het personeel.'

Het Fortis-front roept daarom alle Fortis-aandeelhouders op om op de buitengewone algemene vergadering op 11 februari in Brussel voor de overname door BNP Paribas te stemmen. Het front roept wel op om de verkoop van Fortis Nederland aan de Nederlandse staat niet goed te keuren. Het Fortis-personeel spreekt zich voorts uit voor Ludwig Criel en Guy de Selliers de Moranville als bestuurders voor de holding. 'We kunnen moeilijk stemmen voor kandidaten van de 'tegenpartij' die mogelijk stokken in de wielen zullen blijven steken', staat op de website van het Fortis-front te lezen. Het Fortis-front zal zich zelf op de vergadering laten vertegenwoordigen door het advocatenbureau Clerens & Partners.

De socialistische bediendebond BBTK maakt geen deel uit van het Fortis-front. 'Wij zijn niet tegen de overname door BNP Paribas, maar wij willen eerst garanties over de tewerkstelling', zegt algemeen secretaris Jean-Michel Capoen in een reactie.

PDG

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud