Fortis Private Equity slorpt Kuiken op

Fortis Private Equity heeft haar minderheidsbelang in de Nederlandse distributeur van grondverzet- en overslagmachines Kuiken uitgebreid naar 100 procent. Dat meldt Kuiken in een persbericht.

(tijd) - De verwerving van de volledige controle over Kuiken hangt samen met de recent afgeronde herfinanciering van het bedrijf. De aandelen-Kuiken worden door Fortis Private Equity overgenomen van NPM Capital.

Het voormalige familiebedrijf Kuiken, met hoofdkantoor in Emmeloord, is actief in de Benelux en Duitsland. Voor 2009 verwacht Kuiken een omzet van circa 300 miljoen euro te draaien met 700 medewerkers. Kuiken is echter hard geraakt door de economische crisis, met een omzetdaling die tot 35 procent opliep.

Volgens ad interim CEO Laurens Vellen beschikt Kuiken dankzij de succesvolle herfinanciering en de vereenvoudigde aandeelhoudersbasis nu weer over een solide basis voor herstel.

Kuiken was tot herfinanciering gedwongen door verliezen bij de Russische dochteronderneming, die inmiddels gedeeltelijk is afgestoten.

Fortis Private Equity heeft belangen in 12 bedrijven in Nederland, waaronder Smithuis Bakkerijen, Sandd, Helvoet, IMS, Nawi, De Hollandse Vervoert en TurboNed.

KL

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud