Advertentie

Fortis publiceert circulaire voor aandeelhouders

Fortis Holding heeft maandagmorgen zoals aangekondigd de circulaire voor de aandeelhouders gepubliceerd. Dat document verschaft uitleg bij het Fortis-project waarover op 12 maart overeenstemming werd bereikt door Fortis, BNP Paribas en de Belgische staat, en dient als leidraad voor de algemene vergaderingen van 8 en 9 april. Zoals te verwachten was, raadt Fortis de aandeelhouders aan het project goed te keuren.

(tijd) - De nieuwe raad van bestuur van Fortis Holding is van oordeel dat de deal 'in het belang is van alle stakeholders van Fortis, eerst en vooral de Fortis aandeelhouders', zo staat in de circulaire te lezen. Fortis wijst er op dat het een sterke speler wordt in de verzekeringssector, via Fortis Insurance Belgium en Fortis Insurance International. Dit 'significant industrieel project' krijgt mede inhoud door de strategische samenwerking tussen de verzekeringsactiviteiten van Fortis en BNP Paribas/Fortis Bank, onder meer via de versterking van de commerciële banden tussen beide groepen.

Ook levert de verkoop van 25 procent plus 1 aandeel in Fortis Insurance Belgium een aanzienlijk cash bedrag op voor Fortis, met name 1,375 miljard euro. Fortis beklemtoont ook dat het neerwaartse risico verder wordt beperkt door de verminderde blootstelling aan het SPV, waarin de toxische activa van Fortis worden ondergebracht.

Fortis merkt ook op dat, bij een negatieve stemming, de financiering van het SPV enkel zal worden gedragen door Fortis en de FPIM. Als de terugvalclausule, die was voorzien in de overeenkomst van 10 oktober met de FPIM, wordt afgedwongen, zou Fortis 6,86 miljard euro moeten ophoesten.

Een negatieve stemming zou ook 'een nieuwe periode van onzekerheid betekenen voor de Fortis aandeelhouders en de andere Fortis stakeholders', onder meer het personeel.

De raad van bestuur van Fortis besluit dan ook dat de huidige deal in de huidige marktomstandigheden de best haalbare is en beveelt dan ook aan deze goed te keuren.

Als de aandeelhouders de (definitieve) Fortis-deal goedkeuren, wordt de afronding eind april of ten laatste begin mei verwacht.

KL

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud