Fortis, RBS en Santander bevestigen interesse in ABN AMRO

De Belgisch-Nederlandse bankverzekeraar Fortis, de Royal Bank of Scotland en de Spaanse bank Santander bevestigen in een gezamenlijk persbericht dat ze interesse hebben in hun Nederlandse sectorgenoot ABN Amro. De drie banken hebben toegang gevraagd tot eenzelfde niveau van informatie als aan Barclays, dat eerder fusiegesprekken met ABN AMRO heeft aangeknoopt, is verstrekt.

(belga) Naar aanleiding van de persberichten, bevestigen Fortis, het Britse RBS en Santander, dat zij op 12 april 2007 een gemeenschappelijke brief hebben gestuurd aan de voorzitters van de raad van commissarissen en de raad van bestuur van ABN Amro. In het schrijven delen de drie banken hun interesse mee 'om een voorstel te formuleren om ABN Amro te verwerven en hun voorkeur met ABN Amro samen te werken om een aanbod te doen aan de aandeelhouders van ABN Amro', aldus het persbericht. Ze vragen toegang tot eenzelfde niveau van informatie als aan Barclays is verstrekt.

De drie banken hopen dat de besprekingen zullen plaatsvinden samen met de voorzitters van de raad van commissarissen en raad van bestuur van ABN Amro, hoewel er geen zekerheid is dat de besprekingen zullen leiden tot een transactie of over de uiteindelijke vorm ervan, luidt het nog. Op dit ogenblik zal geen verder commentaar gegeven worden, besluiten Fortis, RBS en Santander.

Fortis sloot vrijdagavond in Brussel onveranderd op 34,8 euro. ABN Amro steeg 0,1 procent tot 33,65 euro en Royal Bank of Scotland ging 0,2 procent lager de dag uit op 2.023 pence.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud