'Fortis-trio lanceert dit weekend officieel bod op ABN AMRO'

Volgens de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal lanceert het bankentrio Royal Bank of Scotland, Santander en Fortis dit weekend nog een officieel tegenbod op zowel LaSalle als ABN AMRO. De bankengroep heeft eerder aangegeven ruim 72 miljard euro over te hebben voor de Nederlandse bank. ABN AMRO werkt ondertussen mee aan de due diligence van het trio.

(belga/bettten) - De topman van de Nederlandse bank ABN Amro, Rijkman Groenink, ontmoet vandaag het bankenconsortium dat in ABN AMRO geïnteresseerd is. Dat meldt The Wall Street Journal een dag na het vernietigende oordeel van de Ondernemerskamer over de verkoop van de Amerikaanse dochter van de bank, LaSalle. De rechtbank in Amsterdam besliste dat de verkoop aan de Bank of America dient te worden geblokkeerd. De rechter oordeelde dat de verkoop eerst aan de aandeelhouders van ABN AMRO moet worden voorgelegd.

ABN AMRO gaf vrijdagochtend geen commentaar op een eventuele ontmoeting tussen Groenink en het consortium. Ondertussen blijft Groenink aan als gedelegeerd bestuurder van ABN AMRO. De voorbije dagen gingen stemmen op om de scalp van de man te eisen.

ABN AMRO wil op een coöperatieve en constructieve manier meewerken aan de due diligence door het bankenconsortium onder leiding van de Royal Bank of Scotland (RBS). Dat zei een woordvoerder van ABN AMRO in een telefonische toelichting aan het persagentschap Betten. De woordvoerder verklaarde verder dat de bank de uitspraak van de rechter over LaSalle nog aan het bestuderen is.

Verder laat hij weten dat ABN AMRO open staat voor andere biedingen op LaSalle, naast dat van de Bank of America. 'Binnen de grenzen van de gisteren door de rechter gestelde eisen en de overeenkomst met Bank of America.'

Ook zegt hij daarbij dat de raad van bestuur en de raad van commissarissen van ABN AMRO de fusieovereenkomst met Barclays nog steeds aanbevelen. Beide partijen hebben besloten de in gang gezette fusiebesprekingen voort te zetten.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud